onsdag 2 januari 2008

Nyårsafton/Nyårsdagen

Planerna inför nyårskvällen var kirrade, trots att Kask och Tholen inte ännu är komna på grund av visumstrul så hade vi blivit infixade till en fest hos Tholens kompis Richard som bodde i en "kick ass"-lägenhet nere i marinan, ett av de finare områdena i stan. Dagen hade varit mindre händelserik än föregående dagar. Efter lite shopping på Haightstreet, bara fönstershopping för min del, så handlade vi lite mat och öl på Lucky's. Vi softade lite i Golden Gate parken, denna gång fanns det äntligen lite bongotrummare där. Några sidvändningar i min nyinhandlade bok, som handlar om Haight-Ashbury under "Summer of Love", senare så började det bli oförskämt kyligt. Vi slängde i oss lite middag och gjorde oss fina inför kvällen. Vi hade skaffat mousserande vin och Elisabet hade i trots mot blockaden tagit med sig 4 kubanska cigarrer. Allt detta lyckades vi glömma att ta med oss till festen.

Richard som jobbar med internationella relationer med inriktning på EU och bott i Tyskland i nåt halvår hade gjort glugenwine, glögg, vilket ansågs ganska exotiskt i sammanhanget. Ett par öl och socialiserande med Richards polare Ashley och Brian senare så var vi redo att dra ner till stranden under Golden Gate-bron. Förutom brasved hade Richard också packat en röd plastlåda av undermålig kvalitet till bredden med olika drycker och is som skulle konkas 10 kvarter. Det var lättare sagt än gjort. När vi väl kom fram så upptäckte vi att vi var ensamma på den kolsvarta stranden, till historien hör väl också att ingen av vännerna var infödda "San Francisco"-aner utan ditresta eller nyinflyttade. Så när tolvslaget slog så upptäckte vi att fyrverkerierna var på andra sidan stan och att de dessutom var halvt skymda bakom en dunge. Men det gjorde inte så mycket, nyårsplaner har nog en tradition av att bli lite av att inte leva upp till sina höga förväntningar. Dessutom var det inte helt på riktigt att fira nyår efter alla andra 5,9 miljarder jordmedborgare.

Nyårsdagen började med uppvaknande klockan 08.00 för att utrymma lägenheten och undvika hyresvärden. Hårsäckarna värkte en del när vi städade i ordning så att det såg ut som om ingen bott där. Sen begav vi oss ut på morgonfika, vi testade ett nytt café för att upptäcka att vi bara blev utslängda ur deras wifi-moln. Kaffet var i alla fall okej och en enormt god bagel blev det också.

Hjärndöda som vi alla var så började vi traska utan att riktigt veta vad vi skulle göra. Det är väldigt härligt att bara traska runt och matas av intryck, de Victorianska husen som byggdes efter den stora jordbävningen 1908 verkar man aldrig bli trött på. Runt lunch pausade vi på en kyrkotrappa, solen stog mitt på himlen och var allmänt underbar. Ett ögonkast i "boken" avslöjade att vi endast var två kvarter från centrumet i Japantown. Vi traskade dit och Elisabet och Jonas, sushifantaster som de är, att käka där. Jag var lite vresig och tänkte att jag ville ha min salta och feta bakfylle mat. Så jag och Freddan utforskade detta japanska område. Efter lite sicksackande upp för uppförsbackar så kom vi till den lokalt högsta punkten som var en litet 2*2 kvarter stor park. "Underbart", tänkte vi och hämtade en annan elefant och en till. Vi slöade lite och ögnade den vackra vyn.

Efter en bussresa tillbaks till Geary & Masonic där BestBuy ligger så gjorde vi ytterligare en raid in på BestBuy (enormt skönt att åka med datanördar som också gillar att dregla över elektronik på daglig basis) för att köpa skyddsfodral till våra nya iPods och jag var nu helt övertygad om att det var dags att köpa en kamera. Jag fick aldrig köpt kameran för jag hade glömt vad den hette, men ett slimmat fodral till touchen blev det minsann. Senare på kvällen blev det film hemma, den nya Will Smith-zombie-rullen. Bättre än väntat, fast fortfarande inte speciellt bra och milsvis ifrån Edgar Wrights rullar som är mina favoriter i genre. Allt som allt så ger jag den 2.5 Taco Bells för att Will Smith i alla fall ser till och dö på slutet.

Inga kommentarer: