lördag 5 januari 2008

Nu blir det roadtrip istället

Jag tröttnade lite på det här med att blogga, kanske för att jag e så kass på att skriva annat än informativt och för att jag skriver allt för utförligt. Så nu är det dags att skippa utförligheten och göra en resumé av vad som hänt de senaste 3 dagarna ganska kort och i en hyffsat kronologisk ordning.

Vi besökte moderna muséet, det var stort och många olika utställningar. Jag som ständig naturvetare/rationalist/materialist osv. har aldrig intresserat mig så värst för denna sortens kultur vilket antagligen var en miss i detta forum. Dock så uppskattade jag en hel del popkonst och en del absurda saker. Jag kan bara för sakens skull namedroppa namn som Andy Warhol och Salvador Dalí.

Jag och Freddan tog senare samma kväll en promenad och såg Chinatown och Transamerican Pyramid, vilken den senare inte var så storslagen som den en gång må ha varit då de flesta grannskraporna var i samma storlek. Chinatown var däremot ganska fräckt då det såg ut precis som man föreställer sig att det ska göra, definitivt värt en till visit senare nästa vecka.

I förrgår natt så tokblåste mer än vad sfo:arna är vana vid här och träd låg ute i gatorna och en del oturliga bilägare hade fått sina framrutor krossade. Borgmästaren förklarade det officiellt som katastrofområde för att ställa sig i kö för att få statliga pengar att bygga upp skador.

Hela dagen igår så pissregnade det och det blev ett långt pass på internetcafé för att ta igen sig lite. Fredrik skulle jobba hela dagen och Elisabet och Jonas kände för att shoppa vilket för stunden inte föll mig in så jag bestämde mig för att kontakta Richard och kolla om han och hans polare hade några planer. Det var ju fredagkväll och allt ändå. Så jag smet bort till dom runt 15 och vi såg Juno på en biograf ett par kvarter från Richards lägenhet. Jag tyckte den var helt okej, fast de andra hade väntat sig mer och sa att den hade haft riktigt upptrissade förväntningar. Jag ger den nog ändock fyra transamerikanska pyramider. Efter filmen så slängde Richard ihop, som han sa med egna ord, en utsökt vegetarisk gryta med pasta och flamberade frukt täckt med smält mörk choklad till efterrätt. Efter detta drog vi ut på en pub vilken visade sig stänga redan kl. 01 då vi fortfarande väntade på förstärkning till våra led. Så efter ett snabbt rekande hemma hos Richard igen så drog vi och "klubbade" nere i stan på ett hak som körde 36 timmar. Ställen här i stan får ha öppet dygnet runt men inte servera alkohol 02-06. Efter att ha dansat sönder totalt till de funkiga house-slingorna som klädde dansgolvet så bestämde vi oss slutligen att dra hem strax innan 05. Richard och Ashley tog en taxi och jag tog första bussen hem.

Idag lördag så väntade precis som förra lördagen ett besök av hyresvärden och vi var tvugna att utrymma lägenheten, vid 09. Pigg som en zombiemört så hasade jag efter de andra till ett café där jag tvingade i mig en bagel. Vi bestämde oss för att om vädret ska fortsätta att vara så här kasst att vi måste dra på roadtrip. Så nu har vi hyrt en bil och ska dra ner till Los Angeles. Vi är alla jättepeppade på detta nu, det kommer knäcka. Nu ska jag leta efter saker att göra och platser att bo i LA.

Inga kommentarer: