måndag 31 december 2007

30 december

Vi vaknade till solsken, äntligen! Vi åt en lätt frukost hemma och funderade ut dagens planer. Efter att ha spånat lite gick vi och köpte varsin kaffe "to go" och satte oss och läste New York Times i Golden Gate Park, den lokala blaskan ligger i lä mot NYT som är förvånansvärt välskriven. Enligt legenden så samlas då det är fint väder massa bongotrummare i parken på söndagar och trummar hela dagen tillsammans, dock var vi nog en aning tidiga. Endast en bongohippie hade kommit när vi gick några timmar senare, notera sprängfyllt söndagsex.

Vi intog en lätt lunch och spatserade ner till USAs kändaste HBT-distrikt vid namn Castro som också är ett riktigt fint område med kaféer och affärer. Efter att ha kollat lite i affärerna och fönstershoppat ännu mer och druckit en kopp kaffe så började det skymma och vi bestämde oss för att gå ner till Market och 4th där det ligger en Mac-store. Här inhandlade vi några diverse iPod-produkter var så att expeditskan måste ha trott att vi var bortskämda utländska brats som kom och handlade billig elektronik, vilket ju är ganska träffande. (Not: dom lägger på skatten efteråt! fast den var ganska liten)

Utmattande av allt vandrande så tog vi bussen hem till vår livsmedelsbutik och köpte ett dussin "lättdruckna" amerikanska öl och lite kvällsmat. Klockan var runt 20 och 21.35 hade vi planerat in en film på ett biokollektiv vid namn Red Vic så vi fick snabba i oss maten och kom fram till bion precis när filmen började. Det var en välgjord rulle om Joe Strummer, sångare i The Clash, som var bättre än väntat, i alla fall från min sida. Filmskaparen hade verkligen grävt i BBC-arkiv för jag kände inte igen något gammalt foto av nånting i den filmen tror jag. Efter denna pinsamt amatörmässiga recension så ger jag den i alla fall 4/5 pride-flaggor och rekommenderar den hjärtligt till alla som är intresserade av musik.

Ikväll ska vi på nyårsparty under Golden Gate-bron, det är en vän till våra värdar vid namn Richard som kastar denna tillställning.

1 kommentar:

Anonym sa...

GOTT NYTT ÅR hälsas er hemma från Svedala!! Nu går vi ut och riggar raketerna! Var rädda om er! Kram!